Home » Binnenkort

Bartoli als castraat in het Concertgebouw

Amsterdam5 november 2009

door

Net als Renée Fleming afgelopen weekend zal Cecilia Bartoli naar aanleiding van een nieuw album een concert geven in het Concertgebouw in Amsterdam. De diva zingt op dinsdag 10 november diverse castratenaria’s onder begeleiding van Il Giardino Armonico.

(Foto: Uli Weber.)

(Foto: Uli Weber.)

Bartoli lanceerde in oktober haar cd Sacrificium (offer). Het is een eerbetoon aan de vele jongetjes die vroeger in Italië gecastreerd werden in de hoop op een glorieuze zangcarrière. Bartoli zocht voor de cd onder meer elf castratenaria’s uit die nog nooit eerder waren opgenomen.

Een selectie van castratenaria’s zal ze dinsdag 10 november in het Concertgebouw ten gehore brengen. Het concert is onderdeel van een tournee door Europa, die gretig gewaardeerd wordt door Bartoli-liefhebbers. Zo was het concert in Madrid binnen een uur uitverkocht. In Amsterdam zijn er op het moment van schrijven nog enkele kaarten te krijgen.

Bartoli zingt dertien aria’s van diverse componisten, waaronder Porpora (de componist die er een beroemde castratenschool op nahield), Leo, Graun en Giacomelli.

De Italiaanse mezzosopraan wordt begeleid door Il Giardino Armonico, een barokensemble waar ze vanwege het Sacrificium-project na bijna twintig jaar weer mee samenwerkt.

Het ensemble onder leiding van Giovanni Antonini zal tussen Bartoli’s aria’s door de nodige instrumentale stukken laten horen, waaronder drie ouvertures van Porpora.

Lees ook de recensie van Sacrificium op Place de l’Opera of bekijk het Youtube-portret van Cecilia Bartoli. Zie voor meer informatie over de voorstelling de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.