BinnenkortNieuws

McNamara viert St. Patrick’s Day in Splendor

De Ierse tenor Paul McNamara komt op zaterdag 19 maart naar Amsterdam om St. Patrick’s Day te vieren. In Splendor geeft hij samen met pianist Hans Eijsackers een concert getiteld An Irish Songbook 1916.

Paul McNamara. (© Frances Marshall)
Paul McNamara. (© Frances Marshall)

Met een speciaal St. Patrick’s Festival viert het Amsterdamse muziekcentrum Splendor op 19 maart St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland. Op het programma staan optredens van Paul McNamara en de Ierse legende Liam Ó Maonlai, evenals Ierse dans- en muziekworkshops voor kinderen. Om 18.00 uur wordt de dag afgesloten met het kijken van de wedstrijd Ierland-Schotland in het Six Nations Championship (rugby).

Paul McNamara behoort tot “de beste tenoren van zijn generatie”, aldus de organisatie. Vorig jaar was hij in het Concertgebouw te zien in de concertante uitvoering van Tristan und Isolde onder Jaap van Zweden. Ook zong hij hoofdrollen in Wagners Tannhäuser en Parsifal en Meyerbeers L’Africaine, wat hem een nominatie als ‘Sänger des Jahres’ in het magazine Opernwelt opleverde.

In zijn recital met Hans Eijsackers zingt McNamara literaire teksten van de Ierse schrijvers Thomas Moore, William Butler Yeats en James Joyce. Ook brengt hij werken van Berlioz, Bliss en Ireland.

Het concert begint om 16.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het festival.

Vorig artikel

Laurent Naouri verjazzt Eisler en Prokofjev

Volgend artikel

Tijd voor passie: operazangers zingen Bach

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.