BinnenkortNieuws

Karina Gauvin zingt barok, Britten en meer

Sopraan Karina Gauvin geeft op dinsdag 22 maart een veelzijdig recital in het Concertgebouw in Amsterdam. Onder begeleiding van Maciej Pikulski zingt ze repertoire van onder anderen Scarlatti, Debussy, Britten en Bizet.

Karina Gauvin. (© Michael Slobodian)
Karina Gauvin. (© Michael Slobodian)

Twee jaar geleden gaf Karina Gauvin voor het laatst een recital in het Concertgebouw. Ook toen begeleidde Maciej Pikulski haar en koos ze zeer uiteenlopend repertoire, van Haydn tot Debussy.

Dit keer begint ze bij barokcomponist Scarlatti, met onder meer een fragment uit de opera Il Pompeo. Daarna springt de sopraan naar de negentiende en twintigste eeuw, met muziek van Debussy, Britten, Satie, Poulenc, Bizet en Delibes. Ze zingt onder meer twee liederen uit Les illuminations van Britten en twee van de Vingt mélodies van Bizet.

Het Concertgebouw omschrijft de recitals van Gauvin als “intiem en persoonlijk”, waarbij de sopraan “veel contact maakt met de zaal”. Zo leidt ze de liederen en aria’s vaak in met anekdotes.

Het recital van Gauvin en Pikulski begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Wagnergenootschap kiest stipendiaten

Volgend artikel

Bioscopen vertonen Boris Godoenov

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.