Home » Achtergrond, Binnenkort, Nieuws

Wagnergenootschap kiest stipendiaten

16 maart 2016

door

Ieder jaar vaardigt het Wagnergenootschap Nederland een paar stipendiaten af voor een exclusieve studiereis naar de Bayreuther Festspiele. Dit jaar zijn mezzosopraan Florieke Beelen, sopraan Jannelieke Schmidt en dirigent/componist Kent Moussault uitgekozen.

Florieke Beelen is één van de stipendiaten van 2016. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Florieke Beelen is één van de stipendiaten van 2016. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Het Wagnergenootschap Nederland is aangesloten bij de Internationale Richard Wagner Stipendienstiftung, die iedere zomer 250 stipendia (beurzen) uitgeeft om jonge zangers, musici en musicologen de kans te geven een week lang rond te lopen op de befaamde Bayreuther Festspiele.

Vorig jaar zond het Wagnergenootschap de zangeressen Charlotte Janssen en Anna Traub en de filosoof Yourai Mol naar Bayreuth. Dit jaar zijn Florieke Beelen, Jannelieke Schmidt en Kent Moussault de gelukkigen. Beelen won in 2014 vier prijzen op het Internationaal Vocalisten Concours en vertolkte al meerdere rollen bij De Nationale Opera. Schmidt is een jong-dramatische sopraan die in binnen- en buitenland optreedt, onder meer met haar Coco Collectief. Moussault studeert orkestdirectie in Den Haag en houdt zich eveneens bezig met compositie.

In Bayreuth zullen de stipendiaten onder meer Der fliegende Holländer, Götterdämmerung en een nieuwe productie van Parsifal bezoeken, het Festspielhaus bezichtigen en aan een stipendiatenconcert meewerken.

Zie voor meer informatie de website van het Wagnergenootschap.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.