Home » Binnenkort, Nieuws

Dudok Kwartet speelt The Pocket Passions

21 maart 2016

door

Het Dudok Kwartet, sopraan Michaela Riener en blokfluitist Erik Bosgraaf brengen op Goede Vrijdag en Pasen een reeks theatrale passieconcerten, getiteld The Pocket Passions. Er klinkt muziek van onder anderen Moorer, Bach en Beethoven.

Het Dudok Kwartet in actie. (© Annelies van der Vegt)

Het Dudok Kwartet in actie. (© Annelies van der Vegt)

The Pocket Passions verenigt repertoire uit verschillende perioden, van de middeleeuwen tot de neoromantiek. Hoogtepunt van de voorstelling is de wereldpremière van Oh My Boy van componist en tekstdichter Pim Moorer, “een moderne lovesong als hedendaagse versie van het barokke Stabat Mater”, aldus de aankondiging.

Rondom Moorers nieuwe werk klinken laat-middeleeuwse improvisaties voor blokfluit en zang, het gregoriaanse Victimae paschali laudes, koraalbewerkingen en sinfonia’s van Bach en Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit, in der lydischen Tonart van Beethoven.

De werken worden samengesmeed door een choreografie van de Berlijnse Rosabel Huguet. “Subtiele en verrassende bewegingen brengen zowel de muziek als de musici dichterbij dan ooit”, stelt de producent. “De musici nemen het publiek mee in een processie waarin liefde, lijden, dood en hoop centraal staan.”

The Pocket Passions wordt uitgevoerd in Kasteel Nijenrode in Breukelen (25 maart), TivoliVredenburg in Utrecht (27 maart) en het Muziekgebouw aan ’t IJ (28 maart). Zie voor meer informatie de website van Stichting KAMermuziek Amsterdam.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.