BinnenkortNieuws

Dudok Kwartet speelt The Pocket Passions

Het Dudok Kwartet, sopraan Michaela Riener en blokfluitist Erik Bosgraaf brengen op Goede Vrijdag en Pasen een reeks theatrale passieconcerten, getiteld The Pocket Passions. Er klinkt muziek van onder anderen Moorer, Bach en Beethoven.

Het Dudok Kwartet in actie. (© Annelies van der Vegt)
Het Dudok Kwartet in actie. (© Annelies van der Vegt)

The Pocket Passions verenigt repertoire uit verschillende perioden, van de middeleeuwen tot de neoromantiek. Hoogtepunt van de voorstelling is de wereldpremière van Oh My Boy van componist en tekstdichter Pim Moorer, “een moderne lovesong als hedendaagse versie van het barokke Stabat Mater”, aldus de aankondiging.

Rondom Moorers nieuwe werk klinken laat-middeleeuwse improvisaties voor blokfluit en zang, het gregoriaanse Victimae paschali laudes, koraalbewerkingen en sinfonia’s van Bach en Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit, in der lydischen Tonart van Beethoven.

De werken worden samengesmeed door een choreografie van de Berlijnse Rosabel Huguet. “Subtiele en verrassende bewegingen brengen zowel de muziek als de musici dichterbij dan ooit”, stelt de producent. “De musici nemen het publiek mee in een processie waarin liefde, lijden, dood en hoop centraal staan.”

The Pocket Passions wordt uitgevoerd in Kasteel Nijenrode in Breukelen (25 maart), TivoliVredenburg in Utrecht (27 maart) en het Muziekgebouw aan ’t IJ (28 maart). Zie voor meer informatie de website van Stichting KAMermuziek Amsterdam.

Vorig artikel

Opera Forward: vijf jonge makers (1)

Volgend artikel

Opera Forward: vijf jonge makers (2)

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.