Binnenkort

Kamerorkest streamt Johannes-Passion

Het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam bieden op paaszondag een gratis stream van delen uit de Johannes-Passion van Bach. Het concert is op de website van het orkest te zien en ook te horen op NPO Radio 4. Daniel Reuss heeft de muzikale leiding.

Werner Güra. (© Marco Borggreve)

‘Als je het woord passie niet alleen vertaalt naar lijden, maar ook naar temperament en hartstocht, dan kom je uit bij de Johannes-Passion‘, zo stelt het Nederlands Kamerorkest. De beroemde passie van Bach draait volgens het orkest om ‘verbijstering en woede over het onmenselijke leed dat een goed mens wordt aangedaan’.

Het Kamerorkest en Cappella Amsterdam bieden een ingekorte versie van Bachs passie. ‘U hoort het hele lijdensverhaal met weglating van de traditionele aria’s’, aldus de beschrijving. ‘De ruggengraat van de vertelling, die wordt gevormd door de aandelen van de evangelist, Christus en de koordelen, blijft intact.’

Daniel Reuss, die afgelopen weekend nog de Johannes-passie van Arvo Pärt leidde, heeft de muzikale leiding over het orkest en over Cappella Amsterdam, het koor waarvan hij sinds 1990 leider is. De solisten zijn tenor Werner Güra (Evangelist), bariton Berend Eijkhout en bas Jan Douwes. De uitvoering begint om 14.00 uur en is gratis te zien op orkest.nl en te horen op Radio 4.

Vorig artikel

Pärts Passio bloeit weergaloos op uit de stilte

Volgend artikel

samen/uit/thuis is een succes

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.