Home » Achtergrond, Binnenkort, Featured

Met korting naar Maarten Engeltjes!

Amsterdam4 april 2016 Geen reacties

Countertenor Maarten Engeltjes zingt op 16 en 17 april aria’s van Händel in het Concertgebouw, begeleid door het Nederlands Kamerorkest onder Gordan Nikolić. Lezers van Place de l’Opera krijgen 50 procent korting op kaarten.

Maarten Engeltjes. (© Marco Borggreve)

Maarten Engeltjes. (© Marco Borggreve)

Maarten Engeltjes zingt een selectie opera-aria’s die Händel componeerde voor de beroemde castraten uit zijn tijd. De aria’s komen uit Rinaldo, Rodelinda, Serse, Giulio Cesare en Tolomeo. Tussendoor speelt het Kamerorkest het tweede concerto grosso van Händel.

“We belichten Händel als operacomponist”, vertelde Maarten Engeltjes onlangs in een uitgebreid interview met Place de l’Opera. “Zeker in zijn opera’s zien we dat Händel meesterlijk is in het schrijven van toegankelijke muziek. Als Ariodante verliefd door een tuin achter een kasteel loopt, dan ben je daar als luisteraar ook: verliefd, in een prachtige tuin, achter een kasteel. De muziek is concreet en spreekt direct tot het hart en de verbeelding. De dramatische kracht in zijn werk vind ik ongelofelijk.”

Lezers van Place de l’Opera kunnen Maarten Engeltjes met 50 procent korting komen bewonderen op 16 of 17 april. Ga naar de website van het Nederlands Kamerorkest en gebruik op de bestelpagina de actiecode NP160416PO. De korting geldt voor alle rangen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.