BinnenkortNieuws

Opolais soleert bij Concertgebouworkest

Sopraan Kristine Opolais zingt op 11 en 12 mei de briefscène uit Jevgeni Onjegin bij het Koninklijk Concertgebouworkest in het Amsterdamse Concertgebouw. De operascène wordt aangevuld met symfonische muziek van Tsjaikovski en Rachmaninoff.

Kristine Opolais. (© Tatyana Vlasova)
Kristine Opolais. (© Tatyana Vlasova)

Het Concertgebouworkest kondigt het concert aan als “een caleidoskopisch programma rond twee grote Russische componisten”. Het orkest speelt onder leiding van de Russische dirigent Semyon Bychkov de fantasie-ouverture Romeo en Julia van Tsjaikovski, de Symfonische dansen van Rachmaninoff, het lied ‘Zdes’ khorosho’ uit de Twaalf Romances van Rachmaninoff en de bekende briefscène uit Onjegin.

Kristine Opolais was de afgelopen maanden tweemaal live in de bioscoop mee te maken, in producties van de Metropolitan Opera. Eerst zong ze de titelrol in Manon Lescaut, vervolgens de titelrol in Madama Butterfly. De rol van Tatjana in Jevgeni Onjegin zong ze de afgelopen jaren bij de Bayerische Staatsoper en de Latvian National Opera.

Opolais werd in februari uitgebreid geïnterviewd door Place de l’Opera. Over het vertolken van operarollen zei ze onder meer: “Ik geef alles wat ik heb. Misschien gaat dat soms ten koste van de schoonheid van mijn stem, maar ik krijg tenminste de gelegenheid om op het toneel écht over te brengen wat mijn karakter voelt.”

Het Concertgebouworkest voert het concert op woensdagavond 11 en donderdagavond 12 mei uit in het Concertgebouw. Op 13 mei brengt het orkest hetzelfde programma in de Semperoper in Dresden.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouworkest.

Vorig artikel

The Opera Platform viert eerste verjaardag

Volgend artikel

Kaiser von Atlantis maakt diepe indruk

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Rudolph Duppen
    10 mei 2016 at 16:44

    Er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar.