Home » Binnenkort, Nieuws

The Fat Lady brengt Carmina Burana

Haarlem19 juli 2016 1 reactie

door

The Fat Lady presenteert in het najaar een nieuwe productie in De Lichtfabriek in Haarlem: EEN SPRANKJE HEMEL! Carmina Burana en andere zonden… De voorstelling mengt het bekende werk van Carl Orff met liturgische stukken uit verschillende tijden en culturen.

Promobeeld van EEN SPRANKJE HEMEL!

Promobeeld van EEN SPRANKJE HEMEL!

EEN SPRANKJE HEMEL! is geïnspireerd door de middeleeuwse miniatuurkunst en de werken van Jeroen Bosch en de Haarlemse Geertgen tot Sint Jans. Het operagezelschap The Fat Lady omschrijft het als “een theatrale dialoog tussen het spirituele en het aardse leven, op zoek naar inzichten”.

Carmina Burana vertegenwoordigt het aardse leven, een “muziekmozaïek van liturgische stukken” vertegenwoordigt het spirituele leven. Daarbij wordt gebruikgemaakt van muziek van Mahler, Scelsi en Pärt.

Artistiek leider Tamir Chasson tekent voor het concept en de muzikale directie. Hij werkt samen met de zangers Julia Westendorp, Bjarni Gudmundsson en Lionel von Lawrence. Daarnaast heeft hij achttien jonge operatalenten geselecteerd om op te treden als randfiguren: fantasiewezens, geïnspireerd op middeleeuwse kunst. De talenten zijn afkomstig uit verschillende landen en hebben hun studie aan een Nederlands conservatorium afgerond. Ze krijgen ter voorbereiding een maand lang een intensieve training op het gebied van zang, beweging en acteren in De Lichtfabriek.

EEN SPRANKJE HEMEL! is de vierde productie van The Fat Lady, na ORFEO opNIEUW verteld (2014), DNA Dido and Aeneas (2015) en PEEPSHOW… PUUR OPERA! (2016). De productie gaat op 10 november in première. Zie voor meer informatie de website van The Fat Lady.

1 reactie »

  • Talentvol koor zei:

    p.s. De productie wordt tevens vocaal ondersteund door een ambitieus en talentvol koor: Het Haarlems Studentenkoor onder de bezielende leiding van Reyer Ploeg.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.