BinnenkortNieuws

Opera Theater bewerkt Verdi’s requiem

Opera Theater Amsterdam (OTA) brengt op vrijdag 16 september in Theater de Meervaart in Amsterdam een nieuwe productie in première: Tegenstanders | een Requiem, een bewerking van Verdi’s requiem. De voorstelling gaat over vluchtelingen, hun tegenstanders en oorlogsveteranen.

Promobeeld van Tegenstanders | een Requiem. (© Sjoerd Geuke)
Promobeeld van Tegenstanders | een Requiem. (© Sjoerd Geuke)

In Tegenstanders | een Requiem geeft OTA “het tegengeluid in het vluchtelingendebat – die van de weerstand – een podium”, zo beschrijft het gezelschap. “Wordt er wel écht geluisterd naar Nederlanders die bang zijn, zich zorgen maken en hun onbehagen en weerstand uiten? Heerst er niet een gevaarlijk soort superioriteitsgevoel bij een deel van de Nederlandse bevolking ten opzichte van hen die zeggen op te komen voor Nederlandse normen en waarden?”

Tegenstanders is “theater vanuit de onderbuik met muziek uit het hart”, aldus OTA. Het requiem van Giuseppe Verdi wordt bewerkt en vermengd met interviews met vluchtelingen, hun tegenstanders en oorlogsveteranen. De cast bestaat uit Ellen van Beek, Bauwien van der Meer, Reza Nayel en Marijn Zwitserlood, aangevuld met amateurzangers en -spelers.

Roswitha Bergmann voert de regie. Charles Hens heeft de muzikale leiding in handen. Anne van Dorp maakt de choreografie en ontwerpt de kostuums.

Tegenstanders | een Requiem gaat op 16 september om 20.30 uur in première in Theater de Meervaart. Op 15 september is er een try-out en na de première zijn er op 17 en 18 september nog voorstellingen.

Zie voor meer informatie de website van Opera Theater Amsterdam.

Vorig artikel

Engeltjes en Joshua zingen Stabat mater

Volgend artikel

Oliver Mears volgt Holten op in Londen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.