Home » Binnenkort, Nieuws

Watts zingt Gautier in Concertgebouw

Amsterdam27 september 2016

door

Sopraan Elizabeth Watts geeft op dinsdag 4 oktober een Frans liedrecital in het Concertgebouw in Amsterdam. Centraal staan toonzettingen van gedichten van Théophile Gautier. Roger Vignoles begeleidt op de piano.

Elizabeth Watts. (© Dylan Thomas / Sony)

Elizabeth Watts. (© Dylan Thomas / Sony)

Elizabeth Watts wordt wel de beste Britse stem van haar generatie genoemd, stelt het Concertgebouw. “Helder, maar ook diep en spiritueel – een bijzondere combinatie van eigenschappen.”

Watts richt zich in de Kleine Zaal van de Amsterdamse muziektempel op Théophile Gautier, een negentiende-eeuwse dichter, schrijver, journalist en criticus. Gautier werd geboren in de Pyreneeën, maar zijn familie verhuisde al na drie jaar naar Parijs. Daar ontving Gautier zijn educatie en groeide hij uit tot een zeer gerespecteerde artiest. Hij schreef romans, gedichten, kunstkritieken en reisverhalen. Tegenwoordig is hij het bekendste van zijn gedichten.

Veel beroemde Franse componisten schreven muziek op de gedichten van Gautier. Watts laat onder de titel ‘Those summer nights’ de mooiste toonzettingen horen. Ze zingt muziek van Vierne, Lalo, Gounod, Bizet, Duparc, Hahn, Chausson, Falla, Debussy en Berlioz. Daaronder de bekende cyclus Les nuits d’été van Berlioz.

Watts wordt begeleid door de Britse pianist Roger Vignoles, bekend als begeleider van grootheden als Kiri Te Kanawa, Thomas Allen, Anne Sofie von Otter en Thomas Hampson.

Het recital van Watts en Vignoles begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder een fragment van een eerder optreden van Watts in het Concertgebouw. Ze zingt ‘A Nightingale sang in Berkeley Square’:

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.