Home » Binnenkort

Verdi staat centraal in Opera per Tutti

Amsterdam23 november 2009 Geen reacties

Giuseppe Verdi staat centraal in het concert dat Opera per Tutti donderdag 26 november geeft in de Vondelkerk in Amsterdam. Er zijn fragmenten te horen uit vier van zijn opera’s. De cast telt dit keer een extra tenor.

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een concert met aria’s en andere operafragmenten in de Vondelkerk in Amsterdam. Een cast van vier à vijf zangers nemen het programma voor hun rekening, artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali praat de stukken op toegankelijke wijze aan elkaar.

Deze donderdag krijgt Verdi alle ruimte om te klinken. Er zijn fragmenten uit Aïda, La Traviata, Don Carlo en Rigoletto. Daaronder bekende stukken als ‘Caro nome’ en ‘Questa o quella’.

Het Verdi-repertoire wordt aangevuld met stukken van Purcell (King Arthur), Puccini (La Bohème), Händel (Giulio Cesare) en Mozart (Così fan tutte).

Liefhebbers van tenoren opgelet: er zingt deze donderdag een extra tenor mee. Naast Alan Razzak (vaker te gast bij Opera per Tutti) is dat de jonge Laçin Modiri, een Turkse zanger van de Dutch National Opera Academy. Opera per Tutti werkt samen met die masteropleiding voor getalenteerde zangers.

Iris de Koomen zal de sopraanrollen vertolken, Mazali zingt zelf de mezzopartijen. De pianobegeleiding komt van Yolanda van Tongeren.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.