BinnenkortNieuws

Boesch soleert in Amsterdam en Utrecht

Florian Boesch geeft op 27 november zijn laatste optreden als Zebul in Jephtha bij De Nationale Opera, maar de Oostenrijkse bariton blijft nog even in het land. Hij geeft op 30 november een liedrecital in het Muziekgebouw aan ’t IJ en herhaalt zijn programma op 2 december in TivoliVredenburg.

Florian Boesch. (© Lukas Beck)
Florian Boesch. (© Lukas Beck)

Het programma van Florian Boesch en zijn begeleider Christian Koch draait om het romantische Wanderer-thema, “een metafoor voor de reis van de ziel, de loop van het leven”, aldus het Muziekgebouw. Franz Schubert schreef talloze liederen rond dat thema, waarvan Boesch onder meer ‘Der Wanderer’, ‘Der Pilgrim’ en ‘Der Wanderer an den Mond’ zingt.

De Oostenrijkse componist Ernst Křenek (1900-1991) liet zich inspireren door het Wanderer-thema bij het schrijven van zijn Reisebuch aus den österreichischen Alpen uit 1929. TivoliVredenburg omschrijft het als een liederencyclus waarin Křenek “in een neoromantische taal, met echo’s van Schubert, zijn liefde voor de Alpen, Oostenrijk en de natuur bezingt”.

Het recital in het Muziekgebouw heeft een voorprogramma om 19.30 uur en een gesprek met de artiesten na afloop.

Zie voor meer informatie de websites van het Muziekgebouw aan ’t IJ en TivoliVredenburg.

Vorig artikel

Bostridge en Pappano brengen Shakespeare

Volgend artikel

Luzern: Rigoletto in een oude fabriekshal

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.