BinnenkortBuitenland

Opera Vlaanderen herneemt Zauberflöte

Opera Vlaanderen eindigt het operajaar in Antwerpen en begint het nieuwe jaar in Gent met een herneming van een succesvolle productie van Die Zauberflöte door regisseur David Hermann. Jan Schweiger dirigeert.

Scène uit de eerste speelreeks van Die Zauberflöte. (© Annemie Augustijns)
Scène uit de eerste speelreeks van Die Zauberflöte. (© Annemie Augustijns)

Met het Singspiel Die Zauberflöte van Mozart beleefde Opera Vlaanderen in 2012 negentien uitverkochte voorstellingen. In de productie roept David Hermann een wereld op die verscheurd wordt door een conflict tussen de waterwereld van de Koningin van de Nacht en de dorre landwereld van Sarastro. Tamino komt op de grens tussen deze werelden terecht en gaat op avontuur om zijn geliefde Pamina te redden.

“Met zijn grootse decors en inventieve make-up effecten is Die Zauberflöte een hedendaagse sprookjesvoorstelling die ook de donkere kanten uit het beroemde verhaal niet uit te weg gaat”, omschrijft Opera Vlaanderen.

Koorleider Jan Schweiger leidt de productie. Hij staat voor het Symfonisch Orkest en Koor van Opera Vlaanderen en voor een cast met grotendeels dubbel bezette rollen. De jonge Belgische sopraan Lore Binon debuteert bij Opera Vlaanderen als Pamina. Zij deelt haar rol met Mirella Hagen. De tenoren Kenneth Tarver en Adam Smith zingen Tamino en Hulkar Sabirova en Hasmik Torosyan alterneren in de rol van Koningin van de Nacht. Twee bekende gezichten, Ante Jerkunica en Josef Wagner, nemen de partijen van respectievelijk Sarastro en Papageno voor hun rekening.

Die Zauberflöte gaat op woensdag 14 december in première in Antwerpen en is daar tot en met 31 december te zien. Van 11 tot en met 21 januari zijn er acht voorstellingen in Gent.

Zie voor meer informatie de website van Opera Vlaanderen.

Hieronder de trailer van de productie:

https://vimeo.com/192801035

Vorig artikel

DNO-koor en kinderkoor vieren kerst

Volgend artikel

Wende zingt Winterreise in New York

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.