BinnenkortNieuws

Met korting naar Cappella Mariana

Het Tsjechische vocale ensemble Cappella Mariana zingt op woensdag 8 februari liefdesliederen van renaissancemeesters in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Lezers van Place de l’Opera krijgen 10 euro korting op kaarten.

Cappella Mariana. (© Jindrich Trcka)
Cappella Mariana. (© Jindrich Trcka)

Cappella Mariana was één van de openbaringen van het afgelopen Festival Oude Muziek in Utrecht, waar het voor uitverkochte zalen optrad. De Tsjechische formatie komt nu naar Amsterdam met een programma rond het Bijbelse Hooglied.

Het Hooglied bezingt de liefdes tussen man en vrouw, maar wordt ook gezien als symbool voor de relatie tussen Maria en God of de kerk. De verzen van het lied inspireerden talloze componisten tijdens de renaissance. Cappella Mariana zingt muziek van de meesters Palestrina, Gombert, Clemens non papa en Josquin des Prez.

Lezers van Place de l’Opera kunnen met 10 euro korting naar dit concert. Kaarten kosten daardoor slechts 24 euro. Ga naar de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ en gebruik tijdens het bestelproces de actiecode Hooglied. Telefonisch bestellen kan via 020-7882000. Vermeld ook daar de actiecode Hooglied.

Vorig artikel

Christie leidt geraffineerde Médée in Zürich

Volgend artikel

Jaroussky betovert in Telemann en Bach

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.