BinnenkortNieuws

Barbara Kozelj geeft recital in Utrecht

Mezzosopraan Barbara Kozelj en pianist Julius Drake geven op woensdag 1 maart een liedrecital in TivoliVredenburg in Utrecht. Op het programma staat muziek van onder anderen Janáček, Dvořák, Brahms en Granados.

Barbara Kozelj. (© Andreas Terlaak)
Barbara Kozelj. (© Andreas Terlaak)

Barbara Kozelj was in 2015 al eens te gast in TivoliVredenburg tijdens de Hart & Ziel Dag van Radio 4. Toen “veroverde ze de harten van honderden muziekliefhebbers met aria’s van Händel”, aldus de concertzaal. Tijdens die dag trok ze ook de aandacht van de vermaarde liedbegeleider Julius Drake.

Samen met Drake keert Kozelj nu terug in TivoliVredenburg voor een liedrecital. Ze brengt een “Midden-Europees programma met romantische en folkloristische ondertonen”. Ze zingt liederen van Janáček, Dvořák, Brahms, Chausson, Duparc, Granados en Turino. Daaronder Janáčeks Volksliederen uit Moravië, Dvořáks Zigeunerliederen en Granados’ Maja dolorosa I, II en III.

De Sloveens-Nederlandse mezzosopraan Barbara Kozelj maakt al geruime tijd carrière op de Nederlandse tonelen. “Ze wordt internationaal geprezen voor haar uitzonderlijke vakmanschap, warme timbre en nobele uitstraling”, stelt TivoliVredenburg.

Het recital vindt plaats in Hertz, de kamermuziekzaal van TivoliVredenburg. Zie voor meer informatie de website van TivoliVredenburg.

Vorig artikel

Opera Forward houdt prelaunch in Sexyland

Volgend artikel

Doelen presenteert seizoen 2017/2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.