Home » Binnenkort

NedPhO maakt seizoen 2017/2018 bekend

Amsterdam22 februari 2017 Geen reacties

Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest begeleidt in seizoen 2017/2018 niet alleen zeven producties bij De Nationale Opera, het brengt ook een uitgebreide eigen programmering. Diverse Nederlandse operazangers zijn te gast bij het orkest.

NedPhO 2017 2018Het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) heeft komend seizoen veel aandacht voor Igor Stravinsky. Ook speelt de filmmuziek uit Star Wars een prominente rol. Als composer-in-residence treedt Guillaume Connesson op. Hij zal drie werken schrijven voor het NedPhO en voor het Concertgebouworkest.

Voor een paar concerten put het orkest uit het vocale repertoire. Op 11 en 12 november soleren sopraan Katrien Baerts, tenor Julien Behr en bariton Henk Neven bij het Nederlands Kamerorkest in een programma met muziek van Bach en Stravinsky. Gespeeld wordt onder meer Bachs Hochzeitskantate Weichet nur, betrübte Schatten. Gordan Nikolić dirigeert.

Op 25 november brengt het Kamerorkest een Spaans programma, waarin flamencozangeres Ginesa Ortega het werk El amor brujo van Manuel de Falla zal zingen. Verder klinkt er werk van Fauré en Rodrigo. Gordan Nikolić dirigeert wederom.

Van 1 tot en met 4 maart 2018 spelen het Kamerorkest en het Nederlands Kamerkoor het bekende requiem van Fauré, aangevuld met een nieuw werk van Connesson en de Fantasia on a Theme by Thomas Tallis van Vaughan Williams. Als solisten treden sopraan Judith van Wanroij en bariton Martijn Cornet aan. Risto Joost dirigeert. Het concert wordt niet alleen tweemaal in het Concertgebouw gespeeld, maar ook in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en de Philharmonie Haarlem.

Op 27 en 28 mei is bariton Thomas Oliemans te gast bij het NedPhO. Onder leiding van Marc Albrecht zingt hij Sechs Monologe aus ‘Jederman’ van de Zwitsers-Nederlandse componist Frank Martin. Jedermann is een toneelstuk van Hugo von Hofmannsthal. Het vocale werk wordt aangevuld met de Symphonie fantastique van Berlioz. Marc Albrecht dirigeert.

Zie voor een overzicht van de volledige programmering de website van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.