BinnenkortNieuws

Ann Hallenberg zingt Mahler bij KCO

Mezzosopraan Ann Hallenberg zingt op donderdag 2 maart de Rückert-Lieder van Gustav Mahler bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Sir John Eliot Gardiner leidt het concert in het Concertgebouw.

Ann Hallenberg. (© Örjan Jakobsson)
Ann Hallenberg. (© Örjan Jakobsson)

Het Concertgebouw belooft een “emotioneel beladen programma”. Centraal staan twee componisten: Gustav Mahler en Edward Elgar. Mahler zorgt voor het vocale deel met zijn vijf Rückert-Lieder uit het begin van de twintigste eeuw, van Elgar klinken twee instrumentale werken: zijn tweede symfonie en de ouverture Cockaigne.

Mahler schreef het grootste deel van zijn Rückert-Lieder in 1901, in een fase waarin hij alleen poëzie van de Duitse dichter Friedrich Rückert op muziek zette. De liederen staan op zichzelf en kunnen dus ook in verschillende volgordes worden uitgevoerd.

Soliste in de Mahler-liederen is Ann Hallenberg. De Zweedse mezzosopraan maakt sinds haar afstuderen in 1994 wereldwijd carrière. In 2005 debuteerde ze bij het Concertgebouworkest als soliste in het oratorium Elias.

Sir John Eliot Gardiner werd vorig jaar onderscheiden met de Concertgebouw Prijs, wat hem zijn eigen naambordje in de concertzaal opleverde. De Engelse dirigent is inmiddels 73 jaar, maar volgens het Concertgebouw “nog volop in de piek van zijn loopbaan”.

Zie voor meer informatie over het concert de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Doelen presenteert seizoen 2017/2018

Volgend artikel

NedPhO maakt seizoen 2017/2018 bekend

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.