Home » Binnenkort, Nieuws

Stutzmann geeft recital in Concertgebouw

Amsterdam27 februari 2017 Geen reacties

Deze week dirigeert ze nog Tannhäuser in Monaco, volgende week geeft ze een liedrecital in het Concertgebouw. Alt Nathalie Stutzmann en pianiste Inger Södergren brengen op 7 maart liederen van onder anderen Schubert en Chausson in de Kleine Zaal.

Nathalie Stutzmann. (© Simon Fowler)

Nathalie Stutzmann. (© Simon Fowler)

De Franse alt Nathalie Stutzmann maakte naam als vertolker van voornamelijk barokrepertoire. In 2009 richtte ze haar eigen ensemble Orfeo 55 op, dat ze zelf dirigeert. De afgelopen jaren breidde haar werk als dirigente zich uit. Zo dirigeert ze sinds 19 februari haar eerste grote opera, Wagners Tannhäuser, bij de Opéra de Monte-Carlo, met Annemarie Kremer in de rol van Elisabeth.

In het Concertgebouw staat Wagner ook op het programma. Stutzmann en haar vaste begeleidster Inger Södergren brengen de Wesendonck-Lieder van de bekende Duitse componist. De cyclus maakt deel uit van het Duitstalige programma voor de pauze, waarin verder verschillende liederen van Franz Schubert klinken.

Na de pauze staat het Franse lied centraal, met muziek van Fauré, Chausson en Debussy. Daaronder ‘Clair de lune’, ‘Après un rêve’, ‘Les papillons’ en ‘Les cloches’.

Het optreden van Stutzmann en Södergren begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.