AchtergrondBinnenkortInterviews

Luister naar Opera Magazine, aflevering 6

In de podcast Opera Magazine hoort u wekelijks de actualiteit in de wereld van opera, muziektheater en lied. In de zesde aflevering vertelt sopraan Irene Verburg over haar rol als Dido en over de Nationale Koren. Bariton Roderick Williams vertelt over zijn samenwerking met Michel van der Aa in Upload. Tot slot hoort u een lied uit Songs of Travel and Farewell.

  • Vanaf 1 oktober wordt Dido and Aeneas driemaal opgevoerd door solisten als Irene Verburg en leden van het Nationaal Jeugdkoor. Music Stages presenteert in Zutphen, Veere en Utrecht een uitgebreide versie van Purcells opera met muziek van Meriç Artaç en tekst van Julia-Beth Harris. Solisten als Steven van der Linden en Sophia Faltas zijn voortgekomen uit de Nationale Koren (vanaf 0:55).
  • Op vrijdag 1 oktober gaat de nieuwe opera Upload van Michel van der Aa in première bij De Nationale Opera. In de vocale rollen zingen Julia Bullock en Roderick Williams. Die laatste komt in deze aflevering aan het woord over zijn samenwerking met Michel van der Aa (vanaf 26:25).
  • Niek Idelenburg componeerde en schreef een liedcyclus, Songs of Travel and Farewell, die op zondag 26 september in première gaat in de Veerensmederij tijdens het festival September Me. U hoort het lied ‘Writing a letter‘ (vanaf 31:58).

U kunt de podcast beluisteren op deze pagina en ook direct op Spotify (zoek op: Opera Magazine), net als op iTunes en Soundcloud. Daar staan ook de eerdere afleveringen van Studio Nibelheim. Voor Android is er de Google Podcasts-app of Podcast Addict. Als u daarin via de zoekfunctie ‘Opera Magazine’ intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

(foto Irene Verburg © H. v.d. Woerd)

Vorig artikel

Holland Opera maakt opera over dementie

Volgend artikel

In de zalen: Upload, Dido en La bohème

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.