BinnenkortNieuws

Neven en Niels zingen Händel-aria’s

Sopraan Marjolein Niels en bariton Henk Neven zijn op 10, 11 en 14 maart te gast bij Sinfonia Rotterdam. Ze zingen in Den Haag en Rotterdam aria’s en duetten van Händel. Het orkest omlijst hun optreden met een symfonie van Mozart en Händels Water Music.

Marjolein Niels. (© Sarah Wijzenbeek)
Marjolein Niels. (© Sarah Wijzenbeek)

Welke aria’s Niels en Neven gaan zingen, staat niet vermeld, maar het echtpaar kan in elk geval bogen op uitgebreide operaervaring, ook in het barokrepertoire. Zowel Niels als Neven is met grote regelmaat te zien op de Nederlandse operatonelen en in de concertzalen.

Sinfonia-chef Conrad van Alphen leidt de drie concerten. Hij heeft daarbij de 22ste symfonie van Mozart en de eerste suite uit Händels bekende Water Music geselecteerd als instrumentale werken.

Henk Neven. (© Marco Borggreve)
Henk Neven. (© Marco Borggreve)

Het eerste concert, op 10 maart in de Nieuwe Kerk in Den Haag, is voorzien van een gratis wijnproeverij na afloop, waarbij musici uit het orkest salonmuziek spelen. Na afloop van het tweede concert, op 11 maart in De Doelen in Rotterdam, zijn de musici te ontmoeten in de foyer. Het derde concert, op 14 maart in het Wereldmuseum in Rotterdam, wordt weer gecombineerd met wijn.

Zie voor meer informatie de website van Sinfonia Rotterdam.

Vorig artikel

Herreweghe centraal in seizoen Fred Luiten

Volgend artikel

DiDonato's eerste Semiramide is een triomf

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.