BinnenkortNieuws

Marc Pantus zingt Franse muziek

Bas-bariton Marc Pantus is vaste bespeler van de Waalse Kerk in Amsterdam. Na vorig seizoen de drie Schubert-cycli te hebben uitgevoerd, is hij dit jaar terug in het gebouw aan het Walenpleintje met drie recitals onder de titel Songs on Sunday Afternoon. Komende zondag is de voertaal Frans.

Marc Pantus. (© Tonny de Rover)

Drie recitals met drie verschillende pianisten geeft Marc Pantus dit seizoen. Zijn begeleider voor de aflevering met Frans repertoire is Thomas Beijer. De veelgevraagde pianist nam de laatste jaren drie cd’s op met werk van Brahms, Rachmaninov en Spaanse componisten (de plaat Canción y Danza). Recent verscheen Geen jalapeños, geen cd, maar een boek. Het is volgens de uitgever “een wrange, maar ook humoristische roman over vluchtgedrag, vriendschap, oprechtheid en kunst”.

Marc Pantus is zanger in lied, oratorium en opera en daarnaast actief als regisseur. Hij regisseerde voorstellingen van Frommermann, het Coco Collectief en heel recent de productie Menschen-Worte, over het werk van dichter Hans Arp. De afgelopen weken was hij te zien in de rol van Tim de Timmerman in Hondenhartje van De Nationale Opera.

Op het programma van het recital in de Waalse Kerk in Amsterdam staat werk van Poulenc, zowel religieuze liederen als meer profaan repertoire. Van Debussy klinken twee korte cycli en het programma eindigt met liederen over Don Quichot van Maurice Ravel en Jacques Ibert.

Marc Pantus en Thomas Beijer geven hun recital op zondag 4 juni om 15.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de Waalse Kerk.

Vorig artikel

Inleiding: DNO brengt nieuwe Salome

Volgend artikel

De Doelen besluit Shakespeare-serie

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.