BinnenkortNieuws

De Doelen besluit Shakespeare-serie

De Doelen sluit op zaterdag 3 juni zijn theatrale concertserie rond het toneelstuk The Tempest van Shakespeare af. ’s Middags wordt deel drie opgevoerd in de Laurenskerk, ’s avonds is er een afsluitend slagwerkspektakel in de Trompenburg Tuinen.

Het Laurens Collegium Rotterdam.

De concertserie van de Doelen is getiteld Stormy Weather en is bedoeld als bijdrage aan de herdenking van de vierhonderdste sterfdag van William Shakespeare. De Rotterdamse concertzaal wil in woord, spel en muziek het “raadselachtige universum” van Shakespeares late, korte toneelstuk The Tempest verkennen.

Het Laurens Collegium Rotterdam verzorgt het derde deel. Onder leiding van Wiecher Mandemaker en begeleid door organist Hayo Boerema wordt het thema ‘Hell is empty, and all the devils are here…’ uitgewerkt in muziek van Elgar, Sumsion, Martin, Vaughan Williams en Mäntyjärvi. Boerema verbindt de vocale werken door orgelimprovisaties.

Later op de dag sluit Slagwerk Den Haag samen met slagwerkstudenten van de conservatoria van Den Haag en Rotterdam de serie af met Inuksuit, een werk voor 27 slagwerkers, gecomponeerd door John Luther Adams, winnaar van een Grammy en Edison. Inuksuit is speciaal gecomponeerd voor een uitvoering in de buitenlucht, waarbij de musici het publiek omringen. Het publiek kan zich vrij bewegen. Jos Groenier doet de regie, Porgy Franssen, Joske Koning en Zineb Fallouk verzorgen spel.

De uitvoering van het Laurens Collegium begint om 15.00 uur, de uitvoering van Slagwerk Den Haag om 21.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de Doelen.

Vorig artikel

Marc Pantus zingt Franse muziek

Volgend artikel

De operazomer in: Salzburg

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.