BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Opéra Royal beëindigt seizoen met Otello

De Opéra Royal de Wallonie in Luik brengt vanaf 16 juni zes voorstellingen van Verdi’s opera Otello. Tenor José Cura zingt de hoofdrol, intendant Stefano Mazzonis di Pralafera verzorgt de regie.

José Cura. (© Cuibar Productions)

De Luikse opera omschrijft Otello als “één van de absolute meesterwerken” in het operagenre. De opera verkent met “ongekende kracht” de thema’s liefde, jaloezie en haat. Centraal staan de Moorse generaal Otello, de nieuwe heerser van Cyprus, en zijn vrouw Desdemona. Ze hebben een gelukkige relatie, maar de intrigant Iago zaait wantrouwen en jaloezie tussen beiden, met fatale gevolgen.

De productie van Stefano Mazzonis di Pralafera dateert uit 2011. Tenor, regisseur en dirigent José Cura keert terug naar Luik om de zware partij van Otello voor zijn rekening te nemen. Hij staat naast sopraan Cinzia Forte als Desdemona en bariton Pierre-Yves Pruvot als Iago. Giulio Pelligra zingt Cassio en Papuna Tchuradze is Roderigo. De Luikse chef-dirigent Paolo Arrivabeni leidt de voorstellingen.

Otello gaat op 16 juni in première en is tot en met 29 juni te zien. Het is de laatste productie van het seizoen van de Luikse opera. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Kaufmann ontroert in persoonlijke Mahler

Volgend artikel

De operazomer in: Verbier

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.