BinnenkortNieuws

Robeco brengt SummerNight at the Opera

Het Nationaal Orkest van België brengt op 12 juli een SummerNight at the Opera in het Concertgebouw in Amsterdam. Op het programma ouvertures, aria’s en duetten van onder anderen Rossini, Mozart, Wagner, Verdi en Lehár.

Bariton Thomas Oliemans is één van de solisten. (© Marco Borggreve)

Onder het motto “Waarom kiezen als je alles kunt hebben?” doet het Belgische orkest onder leiding van Aleksandar Markovic een ruime greep uit het opera- en operetterepertoire. Rossini, Mozart, Wagner, Bellini, Tsjaikovski, Verdi, Strauss jr., Lehár en Puccini komen voorbij.

Op het programma staan onder meer de ouvertures uit L’Italiana in Algeri, La forza del destino en Die Fledermaus, de beroemde aria’s ‘Der Hölle Rache’ uit Die Zauberflöte en ‘Caro nome’ uit Rigoletto, het duet ‘Parigi, o cara noi lasceremo’ uit La traviata en de operettehits ‘Dein ist mein ganzes Herz’ en ‘Lippen schweigen’.

Voor de uitvoering neemt het orkest drie “geweldige vocalisten” mee, aldus het Concertgebouw: sopraan Jodie Devos, sinds haar tweede prijs op de Koningin Elisabethwedstrijd in 2014 een rising star, tenor Thomas Blondelle en bariton Thomas Oliemans. Devos laat van zich horen met onder meer de aria van de Koningin van de Nacht, Blondelle zingt onder meer ‘Nessun dorma’ en Oliemans geeft zijn interpretatie van onder meer ‘Ya vas lyublyu’ uit Tsjaikovski’s Pique dame.

De SummerNight at the Opera begint om 20.00 uur in de Grote Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

KCO viert vurig Bernstein-festijn

Volgend artikel

Cité de l’Opera: René, Lisa en Paul

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

11Reacties

 1. Maarten-Jan Dongelmans
  10 juli 2017 at 17:04

  Ik was al bang dat de ouverture La forza del destino zou ontbreken …

 2. c.horsmeier
  11 juli 2017 at 11:11

  geachte Heer Dongelmans mag ik U iets vragen?’

  Weet U misschien waarom er in de concertante Elektra straks in juni bij de Matinee er een pauze is,zo vreemd haalt toch de hele spanning uit het gebeuren.

 3. Maarten-Jan Dongelmans
  11 juli 2017 at 11:42

  Geen idee heer Horsmeier, wellicht om de horeca te gerieven?

 4. Maarten-Jan Dongelmans
  11 juli 2017 at 11:57

  Het doet me trouwens denken aan die oude elpee die ik ooit koesterde van Beethovens Negende met Joan Sutherland, Marilyn Horne en dirigent Hans Schmidt-Isserstedt op Decca. Daar moest je in het langzame deel de plaat omdraaien. Gevolg: weg spanning. En dat laatste zal ongetwijfeld ook in Elektra het geval zijn. De hamvraag lijkt me: waar knippen we het drama door?

 5. Rudolph Duppen
  11 juli 2017 at 13:08

  Er staat inderdaad op de site van Het Concertgebouw dat er en pauze is maar ik vermoed dat het een fout betreft. Als er toch een pauze is dan zal de opera een stuk minder “electrifying” zijn.

  Jodie Devos die morgen optreedt in de Robeco serie heeft een glasheldere stem. Luister op youtube naar haar optreden in de finale van het Koningin Elizabeth Concours in aanwezigheid van de Belgische Koning en Koningin.Is Jodie familie van de vroeger ook in Nederland zeer geliefde tenor Lode (Louis) Devos?

 6. Maarten-Jan Dongelmans
  11 juli 2017 at 14:02

  @Rudolph: daar zou Stefan Caprasse weleens antwoord op kunnen geven maar je kunt ook via Facebook Bernadette Degelin benaderen (zij is de weduwe van Lode Devos).

 7. Rudolph Duppen
  11 juli 2017 at 15:47

  @Maarten-Jan: hartelijk dank.Ik zit niet op Facebook. Stefan Caprasse zal vast reageren als hij niet op vakantie is.

 8. Maarten-Jan Dongelmans
  11 juli 2017 at 16:15

  Oké Rudolph, ik zit trouwens ook (nog) niet op Facebook.

 9. Conus
  11 juli 2017 at 20:37

  Geen Babbino Caro ?! Het is weer een concert voor de elite.

 10. Mauricio
  12 juli 2017 at 17:38

  Beste lezers, er is absoluut geen pauze in Elektra tijdens de ZaterdagMatinee, dit is een jammerlijke fout van het CG, hopelijk corrigeren ze dit snel.

 11. Jan de Jong
  12 juli 2017 at 17:52

  #wellicht om de horeca te gerieven?

  Het is verplichte winkelnering in het Concertgebouw: de drankjes zijn helaas inbegrepen in de kaartprijs (hoewel ik het voor de logistiek wel begrijp). Dus voor de horeca zou het niet zijn.