BinnenkortNieuws

Kamerorkest brengt opera in Caprera

Onder de titel Opera in Caprera brengt het Nederlands Kamerorkest op 27 augustus aria’s uit beroemde opera’s in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Lilian Farahani, Mark Milhofer en Martijn Cornet soleren.

Lilian Farahani zingt de sopraanpartijen. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Het Nederlands Kamerorkest komt met een maximale bezetting van veertig musici naar Bloemendaal en neemt operapartituren van Mozart, Donizetti, Rossini en Gounod mee. Er wordt gezongen uit zeven opera’s: Die Zauberflöte, Don Giovanni, La clemenza di Tito, Il barbiere di Siviglia, L’elisir d’amore, Don Pasquale en Faust.

Voor de zangpartijen treden het Toonkunstkoor Amsterdam en drie solisten aan. Naast de in Nederland welbekende sopraan Lilian Farahani en bariton Martijn Cornet staat de Britse tenor Mark Milhofer.

Als instrumentale solist staat de 18-jarige cellist Alexander Warenberg op het podium. Hij debuteert bij het Nederlands Kamerorkest als onderdeel van zijn eerste prijs op het Nationaal Cello Concours in 2016. Hij speelt Pezzo capriccioso en de Nocturne voor cello en orkest van Tsjaikovski.

Het geheel wordt van een regie voorzien door regisseur Laurence Dale, vorig jaar verantwoordelijk voor de Opera van het Jaar Ariadne auf Naxos bij de Nederlandse Reisopera, en Gregor Bak heeft de presentatie in handen. Karel Deseure dirigeert.

Het programma in Caprera wordt op 2 september herhaald op een andere bijzondere locatie: de havenkom van Almere. Daar verzorgt het orkest het Yakult Havenkomconcert, onderdeel van het Rabobank Almere Haven Festival.

Zie voor meer informatie over beide concerten de website van het Nederlands Kamerorkest.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Stefan, Annett en Jorinde

Volgend artikel

Huffingtons Callas-biografie heruitgebracht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.