BinnenkortNieuws

Hermus leidt Last of the SummerNights

Antony Hermus dirigeert op 31 augustus het Radio Filharmonisch Orkest in de Last of the SummerNights in het Concertgebouw in Amsterdam. Mezzosopraan Karin Strobos is één van de solisten.

Karin Strobos. (© Keke Keukelaar)

De Robeco SummerNights belooft een finale met “een duizelingwekkende reeks muzikale en vocale hoogtepunten”. Het concert opent met de Fanfare for the Common Man van John Copland en vervolgt met Chase van de jonge Nederlandse componist Joey Roukens, oorspronkelijk een opdrachtwerk voor het Concertgebouworkest.

Tijdens de rest van de avond volgt repertoire van Mozart, Rossini, Sjostakovitsj, Tsjaikovski, Richard Strauss, De Falla, Bizet, Márques en Bernstein. Daaronder de nodige operahoogtepunten, uitgevoerd door Karin Strobos. Ze zingt onder meer ‘Parto, parto’ uit La clemenza di Tito en ‘Una voce poco fa’ uit Il barbiere di Siviglia.

De andere solist is violist Nemanja Radulovic, winnaar van een ECHO Award. Hij speelt onder meer Ravels Tzigane, rapsodie de concert.

Het concert begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Thielemann dirigeert fenomenale Tristan

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Dolora, Ailyn en Diana

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Maarten-Jan Dongelmans
    24 augustus 2017 at 23:27

    Echt een bonte cocktail, perfect voor een zomerse finale. Chase is in ieder geval een adembenemend stuk. Tsjonge, die Antony Hermus blijft ook onvermoeibaar. Optredens tijdens de NJO Muziekzomer, Robeco etc. etc. Knap.