BinnenkortNieuws

Damrau soleert bij seizoensopening KCO

Sopraan Diana Damrau siert op 14 september de seizoensopening van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Ze zingt aria’s van Mozart. Thomas Hengelbrock dirigeert.

Diana Damrau. (© Michael Tammaro / Virgin Classics)

De seizoensopening van het Concertgebouworkest is een feestelijk gebeuren. De dresscode is black tie en het concert wordt voorafgegaan door een walking dinner in de foyers rondom de Grote en Kleine Zaal. De opbrengst van het evenement gaat naar de academie van het orkest.

Het orkest opent het concert met de ouverture van Mozarts Don Giovanni voordat de Duitse stersopraan Diana Damrau haar entree maakt. Ze zingt ‘L’amerò, sarò constante’ uit Il rè pastore (de liefdesverklaring van kroonprins Aminta voor zijn geliefde herderinnetje Elisa), ‘Dove sono i bei momenti’ uit Le nozze di Figaro (de beroemde aria van gravin Almaviva) en ‘Bella mia fiamma, addio’ (een concertaria die draait om een dramatische afscheidsbrief aan een geliefde).

De aria’s worden aangevuld met de korte 32ste symfonie van Mozart en de uitgelaten achtste symfonie van Dvořák. Verder belooft het orkest enkele “muzikale verrassingen”.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om de musici, de dirigent en de soliste te ontmoeten in de foyers van het Concertgebouw. Vervolgens is er een afterparty in de Kleine Zaal.

Het concert wordt op 15 september herhaald in de Philharmonie in Essen. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouworkest.

Vorig artikel

Flamboyante Inga Kalna viert Telemann-jaar

Volgend artikel

Ruhrtriennale: grandioos geacteerde Pelléas

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.