BinnenkortNieuws

Opera Zuid brengt ‘Diner des Jeunes Talents’

Voor het zesde jaar organiseert Opera Zuid ‘Le diner des Jeunes Talents’. In het bourgondische zuiden van Limburg combineren het Maastrichtse operagezelschap en het restaurant van Château St. Gerlach op 8 oktober vocale en culinaire hoogstandjes.

Florieke Beelen. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Voor operaliefhebbers biedt het diner in Château St. Gerlach in het Geuldal, niet ver van Maastricht, de kans om vooruit te kijken op het nieuwe seizoen van Opera Zuid. Enkele hoofdrolzangers uit de komende producties treden op tijdens het diner, zoals mezzosopraan Florieke Beelen. Zij zingt vanaf 10 november de rol van Charlotte in Werther van Massenet.

Uit de tweede opera in het programma van Opera Zuid, Un ballo in maschera, zijn sopraan Kristina Bitenc en bariton Rick Zwart te gast. De sopraan zingt vanaf 19 mei 2018 de rol van de page Oscar, de bariton is Christiano in de opera van Verdi. Met tenor Jeroen de Vaal is het viertal zangers compleet. Ze worden begeleid door Klaas-Jan de Groot. Hij is als koordirigent betrokken bij Un ballo in maschera.

Het thema van het diner is manger, boire et profiter. Eventman Thomas de Bruijn van Opera Zuid vertelt: “Het repertoire dat we brengen tijdens het diner legt een verbinding tussen eten en opera. Er zijn vier blokken, die uiteraard beginnen met het aperitief. ‘Ich lade gern mir Gäste ein’ uit Die Fledermaus past daar heel goed bij. Nog bekender – en zeer toepasselijk aan het begin van het diner – is het drinklied uit La traviata. En zo zijn alle gangen van het diner van muziek voorzien.”

Opera Zuid belooft een avond met fraaie, culinair gerichte muziek. Het speelt zich allemaal af in het restaurant van Château St. Gerlach. Daar zal het keuken- en restaurantteam zorgdragen voor een verrassend viergangendiner met bijpassende wijnen.

Het diner vindt plaats op zondag 8 oktober om 16.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

Vorig artikel

Levental brengt onewomanshow De Grens

Volgend artikel

Seizoen Aalto-Musiktheater Essen van start

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.