Binnenkort

Opera per Tutti sluit af in kerstsfeer

Opera per Tutti sluit haar najaarreeks donderdag 17 december af met een door kerst gekleurd programma. Er zijn veel onbekendere componisten te horen en de vier solisten worden dit keer door piano én accordeon begeleid.

Mylou Mazali tijdens een eerder concert (foto: Roos Westhoff).
Mylou Mazali tijdens een eerder concert (foto: Roos Westhoff).

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een concert met aria’s en andere operafragmenten in de Vondelkerk in Amsterdam. Artistiek leidster Mylou Mazali presenteert het programma op laagdrempelige wijze.

Op 17 december staat het laatste concert van de najaarsreeks op het programma. Er worden stukken van maar liefst zestien verschillende componisten gezongen. Daaronder ook veel minder bekend werk, van componisten als Max Reger, Adolphe Adam, Ariel Ramirez en Bortnianski.

Het is ook niet allemaal opera wat er te horen valt. Zo zijn er na de pauze diverse kerstliederen te horen. Er wordt zelfs afgesloten met ‘Stille nacht’ van Franz Gruber.

De cast bestaat uit sopraan Heleen Meijer, mezzo Mylou Mazali, tenor Frank Engel en bariton Wim Stolp. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Alexander Koeznetsov. Hij krijgt hulp van Jaap Somsen op de accordeon.

Het concert begin om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Zeffirelli dumpt zijn Violetta: te oud en te dik

Volgend artikel

Op adem komen met 26 Purcell-liederen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.