Binnenkort

Opera Zuid komt in beweging voor ALS

Opera Zuid opent op 10 november zijn seizoen met Werther van Jules Massenet. De voorgenerale op 7 november staat, zoals inmiddels traditie geworden is, in het teken van een benefietavond voor ALS.

De rol van Charlotte wordt vertolkt door mezzosopraan Florieke Beelen. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Sinds enkele jaren stelt Opera Zuid kaarten beschikbaar ten bate van de Stichting ALS. Ook het Maastrichtse Theater aan het Vrijthof verleent medewerking. Vaste bezoekers hebben daar al kunnen genieten van bekende opera’s als Carmen, Rigoletto en Le nozze di Figaro. Het bijzondere is dat er voor de Stichting ALS geen kosten zijn, dus van elk verkocht kaartje gaat de gehele opbrengst naar het hoogstnoodzakelijke onderzoek naar de oorzaken van ALS.

Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) kwam dichtbij toen enkele jaren geleden zanger Huub Cobben van Het Zuidelijk Theaterkoor, dat vaak meewerkt aan voorstellingen van Opera Zuid, ziek werd en uiteindelijk aan ALS overleed. Hij werkte in die periode mee aan een campagne om geld op te halen voor meer onderzoek naar de fatale spierziekte. Sinds die tijd biedt Opera Zuid ieder najaar de mogelijkheid om de voorgenerale van zijn seizoensopener te bezoeken en zo bij te dragen aan de fundraising van de Stichting ALS.

De productie van Werther is bij de voorgenerale op 7 november bijna helemaal af. De regie zit nog in de zaal en de laatste details rond licht, zang, decor en orkest worden geregeld. In de voorstelling zingen tenor Eric Fennell als Werther en mezzosopraan Florieke Beelen als Charlotte de hoofdrollen. De regie wordt verzorgd door Sybrand van der Werf, de muzikale leiding heeft Pieter-Jelle de Boer.

Speciaal voor de bezoekers van de ALS-benefiet komt er een digitale inleiding op de opera Werther. Zo ontdekt de bezoeker waar het verhaal over gaat, wie de belangrijkste rollen zingen en wat de regisseur wil vertellen.

De kaartverkoop voor de ALS Benefiet op dinsdag 7 november om 19.00 uur in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht is begonnen. Kaarten kosten € 25,- en zijn te bestellen op de website van ALS Limburg. Ga naar de knop ‘Doneer direct!’ en maak per kaart minimaal € 25,- over. Vermeld bij ‘Waarom doneren’ uw naam en het aantal kaarten dat u bestelt. U ontvangt een automatische bevestiging van uw donatie. De gereserveerde kaarten kunnen op 7 november vanaf 18.00 uur in het Theater aan het Vrijthof worden opgehaald.

Zie voor meer informatie over de productie de website van Opera Zuid.

Vorig artikel

Munt en Matinee brengen Leonore

Volgend artikel

Ruiten zingt Giunia in Brusselse Lucio Silla

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.