BinnenkortNieuws

Opera per Tutti verzorgt Caruso-diner

Opera per Tutti brengt op 10 november de legendarische tenor Enrico Caruso tot leven tijdens een opera-avond met viergangendiner in de Carusozaal van het Carlton Hotel in Amsterdam.

Tenor Jeroen de Vaal is één van de solisten. (© Marco Borggreve)

Enrico Caruso begon zijn carrière op 22-jarige leeftijd en groeide uit tot de beroemdste operazanger van zijn tijd. Ook nu nog geldt hij als één van de grootste tenoren, met dank aan de honderden opnames die hij naliet.

Opera per Tutti eert de zanger met een concert in de enige Carusozaal van Nederland, in het Carlton Hotel in Amsterdam. De avond begint met een drankje en proeverij van de Piemontese wijn van Pietro Rinaldi in de foyer. Daarna wordt in de Carusozaal een viergangendiner geserveerd.

Ondertussen brengen sopraan Tamar Zalina Niamut, mezzosopraan Mylou Mazali, tenor Jeroen de Vaal en pianist Kimball Huijgens het leven en de carrière van Caruso dichtbij door muziek en anekdotes.

Het diner-concert kost 85 euro. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Holl zingt Schubert in Wereldmuseum

Volgend artikel

Opera in de media: week 44

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.