BinnenkortNieuws

Reijans coacht zangtalenten voor Magnificat

Onder de naam ‘In de ban van Bach’ heeft tenor Marcel Reijans de afgelopen maanden vijf jonge zangers gecoacht. Het resultaat is op 9 december te horen als zij met het Amsterdam Bach Consort en Collegium Delft in de Noorderkerk in Amsterdam Bachs Magnificat uitvoeren.

Van links naar rechts: countertenor Minho Jeong, sopraan Sara Moreira Marques, bariton Jouke Wymenga, sopraan Marta Loncar, master Marcel Reijans en tenor Tigran Matinyan.

‘In de ban van Bach’ maakt deel uit van het talentontwikkelingstraject van Stichting Noorderkerkconcerten. De deelnemers repeteren niet alleen met Marcel Reijans voor de uitvoering van het Magnificat, maar geven ook een solorecital en volgen een masterclass ondernemerschap. Doel is om de jonge zangers te helpen bij de start van hun carrière.

Tientallen zangers dongen naar een plek in het talentenprogramma, vijf bleven over: sopraan Sara Moreira Marques, sopraan Marta Loncar, countertenor Minho Jeong, tenor Tigran Matinyan en bariton Jouke Wymeng.

De uitvoering van het Magnificat staat onder leiding van Niek Idelenburg en begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Stichting Noorderkerkconcerten.

Vorig artikel

De Nationale Opera herneemt La bohème

Volgend artikel

Ruiten excelleert in Lucio Silla uit Milaan

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.