Home » Binnenkort, Nieuws

Neven zingt Mozart tijdens middagconcert

Amsterdam13 december 2017

door

Het Residentie Orkest en bariton Henk Neven verzorgen op 28 december een middagconcert in het Concertgebouw. Op het programma operamuziek van Mozart en de vierde symfonie van Mendelssohn.

Henk Neven. (© Marco Borggreve)

Het Concertgebouw organiseert sinds seizoen 2015/2016 middagconcerten op doordeweekse dagen, als alternatief voor een concert in de avonduren. De concerten duren ongeveer een uur en hebben geen pauze.

Het Residentie Orkest uit Den Haag vult de middag in met Mendelssohns vierde symfonie, de ‘Italiaanse’, de ouvertures van Le nozze di Figaro en Don Giovanni en drie aria’s uit de Da Ponte-opera’s van Mozart, gezongen door de ervaren Mozart-bariton Henk Neven. Hij kruipt in de huid van de graaf uit Le nozze di Figaro, Guglielmo uit Così fan tutte en Leporello uit Don Giovanni. Hij zingt onder meer Leporello’s bekende catalogusaria ‘Madamina, il catalogo è questo’.

Het orkest staat onder leiding van Duncan Ward. Het concert begint om 14.00 uur. Om 13.15 uur geeft Carel den Hertog een inleiding in de Solistenfoyer.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.