Binnenkort

Koningsberger geeft Messiah-masterclass

Bariton Maarten Koningsberger geeft op 24 februari een openbare masterclass rond Händels Messiah in het huistheater van Opera Zuid in Maastricht. Hij coacht de leden van een amateurprojectkoor dat eind mei een scenische productie van de Messiah zal brengen.

Maarten Koningsberger. (© Paul Koeleman)

Opera Zuid en het vocale ensemble Lingua e Musica brengen van 24 mei tot en met 2 juni zes scenische uitvoeringen van de Messiah, in het kader van Heiligdomsvaart 2018. De regie wordt verzorgd door Sybrand van der Werf, de muzikale leiding is in handen van Manon Meijs. Voor de productie wordt het Maastrichtse koor Lingua e Musica uitgebreid met projectzangers.

Maarten Koningsberger heeft veel ervaring met de Messiah en zal het koor coachen in hun voorbereiding. Hij zoomt in op het zingen van Händels coloraturen en het laten samengaan van zang en beweging.

De masterclass vindt plaats op 24 februari van 14.00 tot 17.00 uur en is voor 5 euro bij te wonen. Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Jetske, Sef en Renée

Volgend artikel

Programma Robeco SummerNights 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.