Binnenkort

Oude Muziek organiseert minifestival Purcell

De Organisatie Oude Muziek brengt op 10 en 11 februari een minifestival rond Henry Purcell in Utrecht en Amsterdam. Als bekroning wordt Purcells ‘dramatick opera’ King Arthur uitgevoerd in TivoliVredenburg (10 februari) en het Muziekgebouw aan ’t IJ (11 februari).

Vox Luminis. (© Ola Renska)

Het programma van het minifestival bevat onder meer een optreden van countertenor Alex Potter, die liederen van Purcell en tijdgenoten zingt, begeleid door Patrick Ayrton op het klavecimbel. De zelden live uitgevoerde Fantazias voor gambaconsort worden uitgevoerd en de jonge Franse klavecinist Jean-Luc Ho belicht Purcells repertoire voor zijn instrument.

Hoogtepunt van de dagen zijn twee uitvoeringen van King Arthur, volgens Nikolaus Harnoncourt “de eerste musical in de geschiedenis”. Het libretto schildert de strijd tussen de Britten en de Saksen, met een humoristische ondertoon. De partituur bevat “vrolijke dansmuziek en prachtige aria’s”, aldus Oude Muziek.

Purcells werk wordt uitgevoerd door het ensemble Vox Luminis onder Lionel Meunier.

Het volledige programma van de beide Purcelldagen is te vinden op de website van de Organisatie Oude Muziek.

Vorig artikel

Metropolitan Opera brengt L'elisir d'amore

Volgend artikel

Holland Festival 2018: Benjamin centraal

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.