Home » Binnenkort

Metropolitan Opera brengt L’elisir d’amore

New York7 februari 2018 Geen reacties

De Metropolitan Opera vervolgt op zaterdag 10 februari zijn Live in HD-serie in de bioscoop met een vertoning van L’elisir d’amore, een geliefde komedie van Gaetano Donizetti. De Zuid-Afrikaanse sopraan Pretty Yende maakt haar roldebuut als Adina.

Scène uit L’elisir d’amore in de enscenering van Bartlett Sher. (© Ken Howard / Metropolitan Opera)

L’elisir d’amore is één van de succesvolste opera’s van Donizetti. De aria ‘Una furtiva lagrima’ behoort zonder meer tot de bekendste tenorsolo’s ooit gecomponeerd.

De opera vertelt het verhaal van de eenvoudige boer Nemorino en de rijke landeigenaar Adina. Nemorino is stapelverliefd op Adina, maar zij houdt hem in eerste instantie af. Als de kwakzalver Dulcamara en de gelikte sergeant Belcore in het dorp arriveren, begint de situatie zich te veranderen.

De Metropolitan Opera grijpt voor deze speelreeks terug op een productie van de gevierde regisseur Bartlett Sher, die in 2012 ook al eens in de bioscoopserie van het New Yorkse huis te zien was. De reprise ging midden januari van start en markeerde voor sopraan Pretty Yende, bekend van haar succes op het Internationaal Vocalisten Concours, haar roldebuut als Adina.

Tenor Matthew Polenzani zingt net als in 2012 de rol van Nemorino. De Italiaanse bas Ildebrando d’Arcangelo vertolkt Dulcamara en de Italiaanse bariton Davide Luciano speelt Belcore. Dirigent Domingo Hindoyan leidt de voorstelling. Het is zijn eerste productie bij de Met.

L’elisir d’amore wordt in Nederland vertoond bij verschillende vestigingen van Pathé, de vestigingen van CineMec, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena.

Hieronder een kort fragment uit de productie:

door