Binnenkort

Steef de Jong op tournee met Orfeo

Na zijn succesvolle eenmans-operette-trilogie brengt Steef de Jong op 3 maart een nieuwe voorstelling: Orfeo, een drama van karton. Samen met accordeoniste Marieke Hopman brengt De Jong een geheel nieuwe versie van het oudste en bekendste operaverhaal.

In 2014 richtte Steef de Jong samen met regisseur Ina Veen de stichting Groots en Meeslepend op, een theatergezelschap dat “de verloren gewaande operette” nieuw leven wil inblazen. Eerder brachten ze de voorstellingen Groots en Meeslepend wil ik leven, Ludwig en Straussvogel.

Orfeo, een drama van karton is een nieuwe voorstelling, gebaseerd op de aloude mythe van Orpheus. Vele componisten lieten zich door het verhaal inspireren, onder wie Claudio Monteverdi en Jacques Offenbach. De Jong grijpt op hun werk terug in wat aangekondigd wordt als “een Orfeo-operette van nu met pop-updecors, muziek, humor en natuurlijk karton”.

Ina Veen voert de regie van de voorstelling, de vormgeving wordt verzorgd door Steef de Jong en Nina Vreeken. De première vindt plaats in de Toneelschuur in Haarlem op zaterdag 3 maart. Daarna gaat de voorstelling door het hele land. Zie voor meer informatie de website van Groots en Meeslepend.

Vorig artikel

Seizoen Nederlandse Reisopera 2018/2019

Volgend artikel

Gruberova: een halve eeuw coloratuurzang

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.