Binnenkort

Met brengt Rossini’s Semiramide in bioscoop

De Metropolitan Opera in New York brengt op zaterdag 10 maart live een productie van Semiramide in de bioscoop. Maurizio Benini leidt de voorstelling, met Angela Meade in de titelrol en Elizabeth DeShong als Arsace.

Scène uit Semiramide bij de Metropolitan Opera. (© Ken Howard / Met Opera)

Semiramide is gebaseerd op een tragedie van Voltaire en ging in 1823 in wereldpremière in Venetië. Met dit meesterwerk keerde Rossini terug naar de vocale tradities van zijn jeugd. De opera speelt zich af in Babylon, waar koningin Semiramide een opvolger moet kiezen. Wat volgt, is een plot vol verwikkelingen, met de Assyrische legeraanvoerder Arsace en prins Assur als centrale figuren.

De Metropolitan Opera zet Rossini’s werk voor het eerst in 25 jaar weer op het toneel en brengt het voor het eerst ooit in de bioscoop. De regie is van de hand van John Copley en stamt uit 1990. De voorstelling werd in 2002 uitgebracht op dvd.

De jonge sopraan Angela Meade zingt de titelrol. Elizabeth DeShong vertolkt de ‘Hosenrolle’ van Arsace en tenor Javier Camarena zingt Idreno. Verder is Ildar Abdrazakov koning Assur en zingt Ryan Speedo Green de rol van de hogepriester Oroe.

Belcantospecialist Maurizio Benini dirigeert. Bariton Christopher Maltman treedt aan als presentator van de Live in HD-vertoning.

Semiramide is in Nederland te zien bij Pathé, CineMec, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena.

Hieronder een kort fragment uit de voorstelling:

Vorig artikel

Apollo Ensemble speelt drie Brockes-passies

Volgend artikel

Frankfurt: Vasco da Gama in de ruimte

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.