Binnenkort

Nézet-Séguin leidt Mahler 8 bij RPhO

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest waagt zich op 23 en 25 maart aan Gustav Mahlers immense achtste symfonie. Vertrekkend chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin leidt zijn orkest en maar liefst vier koren.

Yannick Nézet-Séguin. (© Marco Borggreve)

Het Rotterdamse orkest noemt Mahlers achtste “een allesovertreffende symfonie”. Yannick Nézet-Séguin vond dat het werk niet mocht ontbreken in het huidige jubileumjaar van zijn orkest (het Rotterdams Philharmonisch bestaat honderd jaar).

“Sinds de uitvoering met Eduard Flipse in Ahoy heeft deze symfonie zó’n belangrijke plaats in de geschiedenis van het orkest en van de stad”, zegt Nézet-Séguin. “Voor dit concert hebben we een vocale cast van het hoogste kaliber: misschien wel de beste zangers die je wereldwijd voor dit stuk kunt vinden.”

In die cast onder anderen Angela Meade, onlangs te zien in Semiramide vanuit de Metropolitan Opera, Erin Wall, Erin Morley, Sarah Connolly en Michael Schade. Om de grootse koorpartijen te bezetten, schakelt het orkest het Groot Omroepkoor, het Rotterdam Symphony Chorus, Orfeo Donostiarra en het Nationaal Kinderkoor in.

Mahlers symfonie is op 23 en 25 maart te horen in de Grote Zaal van De Doelen in Rotterdam. De uitvoering op 25 maart wordt opgenomen voor uitzending op Radio 4 op een nader te bepalen datum. Tussen de twee concerten in Rotterdam brengt het orkest op 24 maart hetzelfde programma in het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel.

Zie voor meer informatie de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Vorig artikel

Berganza ontvangt award voor levenswerk

Volgend artikel

OFF: Klanken uit de operakeuken

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.