BinnenkortFeatured

Actie: Win vrijkaarten voor Anna Prohaska

De veelgeprezen sopraan Anna Prohaska geeft op dinsdag 24 april samen met pianist Eric Schneider een liedrecital in het Concertgebouw in Amsterdam. Doe mee aan de actie van Place de l’Opera en maak kans op vrijkaarten.

Anna Prohaska. (© Monika Rittershaus)

Het recital van Prohaska en Schneider is gebaseerd op het album Behind the lines dat ze in 2014 creëerden. Aan de hand van diverse studies naar de Eerste Wereldoorlog en soldatenliederen selecteerden ze 25 Duitse, Engelse, Franse en Russische liederen, die samen de periode van de Dertigjarige Oorlog tot de Tweede Wereldoorlog omvatten en als het ware 25 ‘kleuren’ van het soldatenleven laten zien.

De liederen zijn van de hand van componisten als Beethoven, Eisler, Wolf, Rachmaninoff, Ives, Schubert en Weill. Op het programma onder meer Liszts ode aan Jeanne d’Arc, een soldatenportret van Schumann en Eislers bitterzoete liederen op teksten van Brecht.

Place de l’Opera organiseert een actie rond het concert. Stuur voor maandag 16 april 12.00 uur een e-mail naar redactie@operamagazine.nl met daarin uw naam en de vermelding ‘Actie Prohaska’.

Onder de inzenders worden 3 x 2 vrijkaarten verloot. De winnaars krijgen op maandagmiddag 16 april bericht.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Plácido Domingo zingt 149e rol in bioscoop

Volgend artikel

Prégardien zingt Schubert in Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.