Binnenkort

Thomas Oliemans zingt Martin bij NedPhO

Bariton Thomas Oliemans zingt op 27 en 28 mei de Sechs Monologe aus Jedermann van Frank Martin bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Marc Albrecht dirigeert.

Thomas Oliemans. (© Marco Borggreve)

De Zwitsers-Nederlandse componist Frank Martin componeerde zijn monologen op basis van een toneelstuk van Hugo von Hoffmansthal. Hij haalde er teksten uit en smeedde die aaneen “tot een intense compositie”, aldus het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO). Het is aan Thomas Oliemans, één van de bekendste Nederlandse operazangers van dit moment, om die intensiteit in het Concertgebouw voor het voetlicht te brengen.

Het werk van Martin vormt samen met Adh-dhor voor serpent en orkest, een compositie van Attahir, de opmaat voor het hoofdprogramma: een uitvoering van de Symphonie fantastique van Hector Berlioz. Volgens het orkest bezorgde dit “revolutionaire” werk de componist eeuwige roem.

Het concert staat onder leiding van vertrekkend chef-dirigent Marc Albrecht. De solo in het werk van Attahir wordt vertolkt door Patrick Wibart.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Op weg naar Operadagen Rotterdam: deel 1

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Roberto, Karina en Rita

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.