Binnenkort

The Fat Lady brengt Zauberflöte in Caprera

Operagroep The Fat Lady siert het zeventigjarige bestaan van Openluchttheater Caprera in Bloemendaal met een uitvoering van Die Zauberflöte op vrijdag 1 juni. Artistiek leider Tamir Chasson maakte voor de nieuwe productie een “onconventionele bewerking” van Mozarts partituur.

Campagnebeeld van Die Zauberflöte. (© TFL & Hans Guldemond 2018)

Die Zauberflöte is één van de geliefdste opera’s van Mozart. The Fat Lady heeft het sprookjesachtige werk teruggebracht tot een voorstelling van twee uur, met Nederlandse dialogen en Duitse zang. Het gezelschap werkt samen met een projectkoor, het Muziekinstituut Sint Bavo en dansers van Danshuis Haarlem.

In de cast soleren elf operazangers, begeleid door twaalf musici. Tamir Chasson heeft zelf de muzikale leiding. Op het affiche namen als Tigran Matinyan (Tamino), Marene Elgershuizen (Königin der Nacht), Antonia Dunjko (Pamina) en Julia Westendorp, Veerle Sanders en Veronique van der Meijden (Drei Damen).

De uitvoering van Die Zauberflöte begint om 19.30 uur. Zie voor meer informatie de website van The Fat Lady.

Vorig artikel

Reitsma neemt afscheid bij Kameroperahuis

Volgend artikel

Euroscoop brengt Boris Godoenov uit Parijs

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.