Binnenkort

DiDonato soleert bij jubileum RPhO

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest viert op 9 en 10 juni zijn honderdste verjaardag met jubileumconcerten in De Doelen in Rotterdam. Mezzosopraan Joyce DiDonato is eregast, Yannick Nézet-Séguin staat voor het laatst als chef-dirigent voor het orkest.

Joyce DiDonato zingt uiteenlopend repertoire, van barok tot belcanto. (© Simon Pauly)

Om zijn eeuwfeest luister bij te zetten, kiest het Rotterdams Philharmonisch (RPhO) voor repertoire van Händel, Mozart, Boccherini, Bellini, Rossini en Respighi. Met DiDonato haalt het orkest één van de bekendste en meest geprezen operazangers van dit moment in huis. De Amerikaanse mezzo zingt fragmenten uit Händels opera’s Ariodante en Giulio Cesare, Mozarts La clemenza di Tito, Bellini’s Adelson e Salvini en Rossini’s Il barbiere di siviglia.

Tussen de aria’s door klinkt de 35ste symfonie van Mozart (‘Haffner’) en Ritirata notturna di Madrid van Boccherini/Berio. Slotstuk van het jubileumfeest komt van Respighi. “Het dak gaat eraf met de verpletterende grandeur van Respighi’s Pini di Roma”, aldus het orkest.

Beide concerten vinden plaats in de Grote Zaal van De Doelen. Zie voor meer informatie de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het concert op 9 juni wordt live uitgezonden door Medici.tv.

Vorig artikel

Berlioz' Faust overtuigt in Concertgebouw

Volgend artikel

Opera Koor brengt ode aan Verdi

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.