Binnenkort

Nijetrijne bewerkt Haydns razende Roeland

Opera Nijetrijne speelt vanaf 14 augustus een Nederlandstalige bewerking van Joseph Haydns opera Orlando paladino. Nynke van den Bergh voert de regie, tenor Jacques de Faber zingt de titelrol.

De bekende tenor Erik Slik zingt Medoro. (© Stephan Walzl)

Opera Nijetrijne voert sinds 2001 iedere zomer een in het Nederlands hertaalde, komische opera uit de achttiende eeuw op in natuurgebied De Rottige Meente, op de grens van Friesland en Overijssel. Dit jaar is gekozen voor één van Haydns populairste opera’s: Orlando paladino.

Het werk over de ridder Orlando, ofwel razende Roeland, wordt gespeeld in een hertaling van Alice Zwolschen en een arrangement van Vaughan Schlepp. Nynke van den Bergh voert net als vorig jaar bij Salieri’s Mondo alla Rovescia de regie. Opera Nijetrijne belooft “een sprookjesachtig spektakel”.

De cast bestaat uit bekende Nederlandse zangers. Naast Jacques de Faber als Orlando is tenor Erik Slik te zien als Medoro en sopraan Wendy Roobol als Alcina. Sopraan Nienke Otten zingt Angelica en bariton Jokke Martens is Pasquale. Vaughan Schlepp bespeelt de piano en heeft de muzikale leiding.

Orlando de razende is van 14 tot en met 26 augustus tien keer te zien. Zie voor meer informatie de website van Opera Nijetrijne.

Vorig artikel

Nu online: de opera-agenda 2018/2019

Volgend artikel

YouTube-portret: Così fan tutte

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.