Binnenkort

Animoso brengt Carnaval! in Amsterdam

Het jonge ensemble Animoso brengt op het Grachtenfestival de familievoorstelling Carnaval! De drie zangeressen en twee pianisten laten het publiek kennismaken met de wonderen van het dierenrijk, op muziek van Saint-Saëns.

Scène uit Carnaval! (© Christoph Voorn)

Animoso bestaat uit drie zangeressen die elkaar hebben leren kennen als freelancers in het Koor van De Nationale Opera – Hadewijch Voorn, Yvonne Kok en Klarijn Verkaart – en twee pianisten, Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, die sinds hun afstuderen van het Koninklijk Conservatorium in 2014 carrière maken als duo.

In Carnaval! stuiten Anne en Sophie tijdens het opruimen van de zolder op de excentrieke professor Animaux, een fabelachtig ‘allesdier’ dat hen laat kennismaken met de wonderen van het dierenrijk. “Ga mee in dit fantasievolle verhaal en verdwijn met de muziek van Saint-Saëns in het carnaval, het beestenbal!” nodigen de makers uit.

Carnaval! Wordt op maandag 13 augustus tweemaal uitgevoerd in het Compagnietheater in Amsterdam, om 12.00 en 14.00 uur. Na afloop van de voorstelling kunnen kinderen kennismaken met de cast en zich zelf laten transformeren tot olifant, leeuw of een ander dier.

Zie voor meer informatie de website van het Grachtenfestival.

Hieronder een korte clip over de voorstelling:

Vorig artikel

Opera Zuid speelt kameropera De Grens

Volgend artikel

Scarlata en Kalish op levendige Winterreise

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.