Binnenkort

Glyndebournes Vanessa live gestreamd

De nieuwe productie van Vanessa op het Glyndebourne Festival wordt op dinsdagavond 14 augustus op maar liefst vijf platformen live gestreamd. Medici.tv, Culturebox, Sonostream.tv, The Telegraph en Glyndebourne zelf bieden allen de kans om Samuel Barbers opera te bewonderen.

Emma Bell kruipt in de huid van Vanessa, de intrigerende titelfiguur uit Barbers opera. (© Paul Foster-Williams)

Vanessa is een opera in drie aktes van Samuel Barber, op een libretto van Gian Carlo Menotti. Het Glyndebourne Festival omschrijft het werk als een operathriller uit het tijdperk Hitchcock, “with an atmospheric score and tense, psychological twists”.

Vanessa ging vorige week in première in Glyndebourne in een nieuwe enscenering van Keith Warner, die daarmee zijn debuut op het festival maakte. Het London Philharmonic Orchestra begeleidt de voorstelling, gedirigeerd door Jakub Hrůša. In de titelrol is Emma Bell te bewonderen, Virginie Verrez zingt Erika en Edgaras Montvidas vertolkt Anatol.

De voorstelling begint om 19.30 uur. Later kijken kan ook: Sonostream.tv biedt de stream na dinsdag tegen een kleine betaling on demand aan. Zie voor meer informatie Medici.tv, Culturebox, Sonostream.tv of de website van het Glyndebourne Festival.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Jacques de Faber zingt razende Orlando

Volgend artikel

Beczala en Meier domineren Lohengrin

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.