Binnenkort

Opera Odessa op tournee met Carmen

De Nationale Opera van Odessa gaat vanaf 15 september op tournee met Bizets populaire opera Carmen. Er zijn voorstellingen in Nederland en België. De regie komt van de Belgische regisseur Frank Van Laecke.

Promotiebeeld van Carmen door de Nationale Opera van Odessa.

Frank van Laecke, bekend in Nederland van producties bij Opera Zuid, creëerde in 2015 een moderne productie van Carmen voor de Zomeropera Alden Biesen. Die productie wordt nu door de Nationale Opera van Odessa uit Oekraïne gebruikt voor een korte tournee.

“Van Laecke kiest ervoor om het traditionele verhaal in een eigentijdse setting te plaatsen en daalt af naar een laag van de maatschappij die meestal verborgen blijft: het milieu van de mensenhandel”, aldus de producent. “Thema’s als vrouwen-, kinder-, drugs- en wapenhandel blijven ook vandaag actueel.”

De tournee staat, net als destijds bij Alden Biesen, onder leiding van Daniel Lipton. De titelrol wordt afwisselend gezongen door Ahlima Mhamadi en Emily Richter. Aljaz Farazin en Domenico Menini delen de rol van Don José. Verder zingt Marco Moncloa de rol van Escamillo en is Hanne Roos Micaela.

De speelreeks begint op 15 en 16 september in de Stadsschouwburg Antwerpen. Daarna zijn er voorstellingen in het Zuiderstrandtheater (19 september), Parkstad Limburg Theaters in Heerlen (21 september), het Concertgebouw Brugge (22 september) en Capitole Gent (23 september).

Zie voor meer informatie de website van Kantor Pos Music Theatre Stage Management.

Hieronder een korte trailer van de productie:

Vorig artikel

Castellucci regisseert Zauberflöte bij de Munt

Volgend artikel

Watts: wees de beste zanger van de wereld

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.