BinnenkortBuitenlands nieuws

Castellucci regisseert Zauberflöte bij de Munt

De Munt in Brussel opent zijn seizoen op 18 september met een nieuwe Zauberflöte-productie van de hand van de bekende regisseur Romeo Castellucci. In de cast zangers als Dietrich Henschel, Sabine Devieilhe en Sophie Karthäuser.

Antonello Manacorda dirigeert Die Zauberflöte in Brussel én Amsterdam. (© Nikolaj Lund)

Die Zauberflöte is één van de geliefdste opera’s. Dat bekrachtigen De Nationale Opera (DNO) en de Munt bij de start van het seizoen: beide spelen deze maand de sprookjesopera van Mozart. De productie van Simon McBurney in Amsterdam ging vorige week met succes in reprise, de Brusselse speelreeks begint op 18 september en telt, vanwege de dubbele bezetting van de hoofdrollen, meer voorstellingen.

In Brussel tekent de Italiaan Romeo Castellucci voor een nieuwe regie. Hij zal volgens het operahuis de “narratieve dimensie van het werk” loslaten en doordringen “tot de ruwe emoties en de filosofische kern”.

Castellucci werkt samen met maestro Antonello Manacorda, die ook de voorstellingen in Amsterdam dirigeert. Door zijn dubbele agenda moet hij de bok in de Muntschouwburg op 23, 26 en 30 september afstaan aan Ben Glassberg.

Sophie Karthäuser en Ilse Eerens delen de rol van Pamina. Ed Lyon en Reinoud Van Mechelen zingen afwisselend Tamino. De virtuoze rol van de Königin der Nacht wordt vertolkt door Sabine Devieilhe en Jodie Devos. Gábor Bretz en Tijl Faveyts delen Sarastro en de bekende bariton Dietrich Henschel is present in alle voorstellingen als Sprecher. Georg Nigl zingt Papageno en Elmar Gilbertsson zingt Monostatos. Nederlandse inbreng is er van Esther Kuiper, zij is Dritte Dame.

Er zijn van 18 september tot en met 4 oktober twaalf voorstellingen in Brussel. Zie voor meer informatie de website van de Munt.

Vorig artikel

Martijn Sanders in seizoen 2018/2019

Volgend artikel

Opera Odessa op tournee met Carmen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.