AchtergrondBinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Maria, Remco en Missy

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 160.

Rapper Maria
Na Tania Kross in het vorige seizoen is Maria Fiselier dit jaar de klassieke gast in het tv-programma Beste Zangers. Ze bracht een indrukwekkend ‘Lose Yourself‘ van rapper Eminem.

Voor wie de mores in de moderne muziek nog niet kent: bij zo’n prestatie roep je niet “brava!” maar zeg je “you go girl!”

Plácido bij de sterren
Bij de uitzending van America’s Got Talent, waar de Nederlandse Glennis Grace optrad, liep bariton Plácido Domingo rond. Hij trof er een collega uit de muziek.

https://twitter.com/LAOpera/status/1042821490213773312

Nog even
Als de chocoladeletters en kruidnoten weer in de schappen liggen en de BBC promotie maakt voor de jaarlijkse Christmas Carol-competitie, weet je zeker dat het herfst is.

Het raadsel Meyerbeer
Het Franse Forum Opéra sprak met Robert Letellier, hoogleraar aan de universiteit van Cambridge. Hij verdiept zich al jaren in het werk van de operacomponist Meyerbeer. Dus dan zal hij wel precies weten waarom deze zo in de vergetelheid is geraakt. “C’est l’un des plus grands mystères de l’histoire de la musique.”

Seizoensopening met Alagna en Garanča
Deze week opende de Metropolitan Opera in New York zijn seizoen met Samson et Dalila. De productie zal over een paar weken in de bioscopen te zien zijn.

Vargas zingt Carlo
Tenor Rámon Vargas zingt in Los Angeles de titelrol in de opera Don Carlo van Verdi. Hij zegt daarover: “To me, Don Carlo is a young man with a ton of frustrations.”

Nieuwe bezems
De New Yorkse Metropolitan Opera heeft wat plannen voor de komende jaren bekendgemaakt. Het gaat voor het eerst in de geschiedenis opdrachten geven aan vrouwelijke componisten. Missy Mazzoli en Jeanine Tesori zijn al aan de slag. De Met gaat ook de deur uit, naar het Delacorte Theater. De titel die daar wordt gebracht, is hoogst verrassend: Die Zauberflöte.

Tegen Missy kunnen we alleen maar zeggen: “You go girl!”

Actieheld Remco
We vonden Remco Roovers al een held door zijn wandeltocht naar Santiago de Compostella, waarmee hij niet minder dan 60.000 euro aan sponsorgeld genereerde. Hij maakt nu kans om Actieheld 2018 te worden. U kunt nog stemmen.

Londense Ring
Sinds afgelopen maandag programmeert het Londense Royal Opera House in acht dagen de complete Ring des Nibelungen van Wagner in de regie van Keith Warner. Wie niet in staat is naar Londen te reizen, heeft nog een mogelijkheid in de bioscoop. Op zondag 28 oktober brengen verschillende Nederlandse bioscopen Die Walküre, live vanuit Londen, met onder anderen Nina Stemme en Sarah Connolly.

In dit filmpje is te zien hoe bas Brindley Sherratt voor Das Rheingold verandert in één van de reuzen, Fafner.

Vorig artikel

Willem Bruls over opera en Venetië

Volgend artikel

Grootse beelden in Vlaamse Lohengrin

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.